Vedenkäsittely/kalkinhajotus, vedenpehmennys


GP-vedenkäsittelyn edut:

Poistaa kerrostumat ja estää uusien synnyn
Tekee suojakalvon putkipintaan
Vähentää energiakustannuksia vesikiertolämmityskohteissa 5 - 15 %.
Parantaa lämmön talteenottoa lämpöpumpuissa
Vähentää pumppausenergiakustannuksia
Parantaa vedenvirtausta putkissa
Parantaa veden makua eri toten, jos vedessä on rautaa ja humusta.
Tekee veden pehmeäksi, jolloin pesuaineen tarve vähenee
Ei tarvita kemikaaleja
Vähentää merkittävästi laitehuoltokustannuksia
Pidentää laitteiden ja putkistojen elinikää
Ei käyttökustannuksia
Ei aiheuta päästöjä
Investointi on vain murto-osa muihin ratkaisuihin verrattuna. OK-talouteen alkaen 120 euroa.
On tehokkaampi kovalle vedelle kuin sähkövirralla aikaansaatu kalkinhajotus.
Helppo asentaa. Jos putki on yli 100 mm, pitää tehdä 1 tai useampi rinnakkaisasennus putkihalkaisijan pienentämiseksi. Jos vesikierto on suljettu, pitää asentaa suodatin. Muutoin ei tarvitse tehdä putkitöitä.
3 kk:n tyytyväisyystakuu.

GP-kalkinhajoitin poistaa putkien ja lämpöpintojen sisäpuopuolisia kerrostumia kuten kalsiumkarbonaattia, kalsiumsulfaattia, bariumsulfaattia, natriumkloridia, magnesium-sulfaattia, parafiinia ja rasvaa. Vesi pehmenee hvyin merkittävästi. Se kiteyttää mineraalit pieniksi kristallikiteiksi, jolloin ne eivät tartu enää putkistoihin, lämmönvaihtimiin, vastuksiin, kaakeleihin, hanoihin, lasipintoihin jne. Putkien pinnalle muodostuu kerrostumien poiston jälkeen ohut karbonaattisuojakerros, mikä pidentää putkiston käyttöikää ja estää mm raudan, kuparin, sinkin jne liukenemisen veteen. Kerrostumien poiston myötä myös venttiilien ja hanojen toiminta paranee, vedenkeittimet ja astianpesukoneet pysyvät puhtaina. Lämminvesivaraajien teho paranee, lämmitysaika lyhenee, jolloin säästyy energiaa. Pumppaukseen tarvittava sähköenergian tarve vähenee myös merkittävästi. Käytännön pitkäaikaistestissä väheni putken sisäpuolinen kerrostuma 1.5 mm:stä 0.2 mm:iin jo 6 viikossa. 1 mm:n kerrostuma öljykattilan vesipuolella voi lisätä öljyn kulutusta 5 - 20 %. Vesipuoleisen likakerroksen vaikutus energiansäästöön voi olla jopa suurempi kuin savukaasupuoleiseen likakerroksen vaikutus. Veden maku myös paranee mm. humus- ja rautapitoisuuden vähentyessä merkittävästi. Laitteisto on täysin huoltovapaa.

1. Kalkki on tukkinut putken lähes kokonaan. Tilanne ennen käsittelyä. 2. Tilanne samasta putkesta, kun vettä on käsitelty jonkin aikaa 3. Pitkäaikaisen käsittelyn tuloksena suurin osa kerrostumista on poistunut


Lämminvesikierukat ovat tyypillisesti kohteita, mihin kertyy helposti veden mineraalien auheuttamia kerrostumia ja huonontavat kierukan lämmönsiirtokykyä merkittävästi. Sen vuoksi niitä joudutaan vaihtamaan tai puhdistamaan. Poistoilmalämpöpumpussa, yli 30 v käytössä olleessa lämminvesiikierukassa kuten ei myöskään sähkövastuksessa ollut juuri nimeksikään kerrostumia, mitä huoltomieskin ihmetteli. Käyttövettä on käsitelty jo n 20 vuotta GP-vedenkäsittelylaitteilla. Ko. alueen käyttövedessä on kalkkia huomattavissa määrin. Kierukka irroitettiin varaajan sisäpuolella olevan läpivientiholkin ja putken juotoksessa olleen hiushalkeaman aiheuttaman pienen vesivuodon takia.
Lukuisissa muissakin kohteissa, missä kierukka ei ole enää pystynyt lämmittämään riittävästi käyttövettä, ei sitä ole tarvinnutkaan vaihtaa, kun vettä on käsitelty GP-vedenkäsittelylaitteilla. Muutos on todettu varsin nopeasti.

GP-vedenpehmennin
muuttaa veden pintajännitystä. Vesi tulee pehmeämmäksi, jolloin tarvitaan vähemmän kemikaaleja. Kloorin tarve on kokeissa vähentynyt mm uima-altaissa jopa 80 % sekä pesuineen tarve pyykinpesussa murto-osaan. Laitteella käsitelty juomavesi tulee paremman makuiseksi.

GP-vedenpehmentimellä käsitelty kasteluvesi liuottaa paremmin mineraalit maasta, jolloin kasvit kasvavat nopeammin ja tuottavat enemmän. Menetelmä on ollut laajasti käytössä mm Israelissa jo 80-luvulta alkaen. Pitkäaikaisessa kokeissa on todettu laadun ja tuotannon parantuneen merkittävästi.

Tulokset voivat vaihdella eri paikkakunnilla veden laadusta johtuen.

ASIAKASRAPORTTEJA

| Sivun alkuun |

|Palaa Etusivulle|

Copyright © 2001, Giga Power Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

www.gigapower.fi mp@gigapower.fi Puh. +358 (0) 400 671 208